0

Kan een egel klimmen

Silvia is aangesloten bij Foto natura. Hier vindt u een serie foto's die ze rond Les Chauffours maakte. Limousin koeien, in de omgeving van Les Chauffours staan veel koeien van het charmante limousin ras. Dit ras, genoemd naar de limousin, het departement ten noorden van de dordogne, is goudbruin zeelandnet van kleur en de rustige dieren hebben een hoog "aaibaarheidsgehalte". . maar feitelijk is het ras nog deels "wild". Zo worden de kalveren geboren in de wei zonder enige menselijke hulp en de kleine kalfjes kunnen binnen een aantal minuten staan en de kudde volgen. In de dordogne kunnen deze koeien zomer en winter buiten blijven. Een dikke huid en winterhaar zorgen voor voldoende isolatie tegen de winterkou. De koeien staan in groepjes van zo'n twintig vrouwelijke dieren met een stier en kalfjes. De oudste koe heeft de leiding over zo'n kudde en de vaak geweldige stier loopt in de achterhoede.

kan een egel klimmen

Heel veel moppen op deze pagina!

Na twee tot drie jaar zijn ze volwassen en krijgen ze de egaal groene kleur. Fot o, silvia reiche - les Chauffours 2008. Natuurfotografe silvia reiche, al enkele keren verbleef natuurfotografe silvia reiche in "Les Chauffours" om daar tijdens haar vakantie zeldzame vlindersoorten te fotograferen. Silvia fotografeert oogleden met een digitale spiegel-reflexcamera, een eos 20D. Ze staat elke morgen vroeg op, dan is het licht het mooist en is er nauwelijks wind. De meeste foto's worden namelijk met erg lange sluitertijden gemaakt en dan kun je geen wind gebruiken. Silvia reiche is op geboren in Berlijn en woont sinds 1980 in Nederland. Dat was ook het jaar dat ze begon met het fotograferen van insecten en vlinders. Sinds 1991 fotografeert ze met Canon camera's en in 2005 ging ze over op de digitale D20 met twee macrolenzen, een 180 mm/5.6 van Sigma en een 180 mm/3,5 van Tamron. Icarusblauwtje in de tuin van "Les Chauffours". In 1998 sauna heeft Silvia "Foto reiche" opgericht. Via "Foto reiche" verkoopt ze haar foto's en dia's.

kan een egel klimmen

bouw en grootte niet heel behendig is in steil klimmen, maar op lage muurtjes is deze soort erg snel. Het voedsel bestaat uit wat grotere prooien, grote sprinkhanen en krekels, maar ook vogel- en reptieleneieren en nestjonge kleine zoogdieren worden wel gegeten. . leefomgevingen met veel lagere vegetatie hebben de voorkeur zodat geschuild kan worden, ook worden wel ondiepe kuilen gegraven of een oud konijnenhol bezet. Deze soort is onder meer door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bedreigd, en door cites beschermd. De smaragdhagedis is bijna altijd uniform groen met een gele buik, meestal blauwe keel en een grijze staart. In de paartijd krijgen de mannetjes en soms ook de vrouwtjes een felblauwe keel en een fellere kleur groen op de flanken en rug, maar bij een koppeltje is meestal duidelijk het onderscheid te maken; de kleuren zijn feller bij de man en het lijf. De juvenielen zijn egaal grijs met een groene buik als ze uit het ei komen, na een jaar krijgen ze een groene rug met twee rijen witte vlekken of twee vlekkerige strepen aan weerszijden van de rug en een gele buik en groenige kop. De eerste winterslaap stellen ze zo lang mogelijk uit; tot eind oktober zijn de jongen te vinden op jacht naar voedsel om een dikkere vetlaag aan te leggen.

Gevaren in huis

Leuke leerzame liedjes: Het grote bos

Soms zie je ze op de daken van huizen, soms zitten ze in rijen op de telefoonlijnen. En dan op een dag zijn ze plotseling allemaal weg om in het vroege voorjaar weer terug te keren naar precies dezelfde plek. Boerenzwaluwen in Les Chauffours, in Les Chauffours is elk jaar wel wat bijzonders te beleven op het gebied van dierenleven. Hadden we een paar jaar geleden een succesvol nest ransuilen pal aan het terras, onlangs heeft een zwaluwenchtpaar gekozen voor een plekje boven de grote terrasdeuren van Les Chauffours om hun nest te bouwen. De zwaluwtjes hebben een knap nest gebouwd tegen de binnenkant van de ronde muur voor de terrasdeuren (zie de onderste foto). Geen stille plek met mensen die in en uit de terrasdeuren lopen, maar dat deert ligbad ze klaarblijkelijk niet. De eerste vier eieren zijn gelegd dus over een week of vier zal het druk worden op het terras. We hebben wat voorzieningen getroffen om vloer en deur te beschermen, want jonge zwaluwen houden er niet van het eigen nest te bevuilen, dat doen ze liever buiten de deur met als gevolg flink wat uitwerpselen onder het nest voor de zomer voorbij. Maar dat vinden we niet erg, over een paar weken komen de vier eitjes uit en dan wordt er nog 21 dagen voor de jongen gezorgd, we houden u op de hoogte. Update 23 juli: Helaas was het nest niet succesvol, de eieren zijn weliswaar uitgebroed, maar het nest is verlaten en de jongen hebben het niet overleefd. Misschien dat een van de ouders is gesneuveld of is er iets anders gebeurd waardoor de ouders het opgegeven hebben. Foto silvia reiche - les Chauffours 2008.

De messen van de grasmaaier worden wat vaker geslepen en verder blijft de overlast beperkt, laat ze maar doen die mollen, ze zijn nuttig en nog grappig ook. Vos, in de buurt ziet u met een beetje geluk een vos. Vlakbij Les Chauffours was in de zomer van 2007 een hol met een moeder en jongen en u kunt deze slimme jager regelmatig tegenkomen. Een vos jaagt in de schemering, maar in stille gebieden als de perigord geeft hij de voorkeur aan de dag. Een vos wordt normaalgesproken een jaar of tien oud, maar het verkeer eist af en toe een slachtoffer. Op de vos wordt in de dordogne weinig gejaagd, je kunt hem immers niet eten en dat is voor de Fransman de belangrijkste reden om op jacht te gaan. De vos heeft het grootste verspreidingsgebied van alle roofdieren en komt voor op eilanden als Ijsland en de falkland eilanden. . de meeste vossen in de buurt hebben niet de karakteristieke roodbruine kleur, maar zijn meer beige van kleur. Met de zwaluwen gaat het ook in de dordogne niet zo goed. Waar nog maar een jaar of vijf geleden nog flinke zwermen zagen zijn vooral de boerenzwaluwen nu sterk teruggelopen in aantal. . Al eind maart komen de eersten terug van hun lange reis uit Afrika en cirkelen dan met veel gekwetter en behendigheid over de weilanden. Er worden meerdere broedsels uitgebroed en aan het eind van de zomer verzamelt zich door de vele jongen een inmiddels aanzienlijk grotere groep voor de grote sprong over de sahara.

Katimo gevaren in huis

Een echte opruimer dus die bovendien ook met zijn gangen zorgt voor een uitstekende beluchting van de tuin. Soms grijpt hij ook een gewerveld dier, zoals een kikker. De mol verlaat zelden zijn gangenstelsel. Alleen om een nieuw territorium te zoeken, en een enkele keer om bovengronds insecten te vangen. De mol komt overal voor waar de grond geschikt is om in te graven (dus niet te zandig, te vochtig of te stenig) en waar zich voldoende regenwormen in bevinden (dus niet te zuur). . Om een of andere reden jaagt de mens altijd op de mol met wisselend succes, maar meestal trekt de mens aan het kortste eind. Een veel gebruikt middel is het plaatsen van mollenklemmen in de mollengang. Mits deskundig geplaatst werkt dat wel. De andere middeltjes zoals gebroken glas, pennen met een elektrische spanning, gifgas en klappertjes werken meestal niet. Wat mollen schijnt af te schrikken is de geur die door bloem van het bolgewas keizerskroon wordt verspreid. Het ruikt naar vossen. . Wij hebben de strijd opgegeven en accepteren de mol als medebewoner van de tuin. kan een egel klimmen

De jongen zijn 3,5 gram zwaar. Alleen het vrouwtje zorgt voor de jongen. Na twee maanden zijn de jongen zelfstandig en verlaten ze het nest om een eigen territorium te zoeken, waarbij mollen met elkaar in gevecht kunnen komen. Veel mensen denken dat de mol stijltang blind is, maar dat is niet. Een mol kan enkel heel slecht zien. Zijn ogen zijn zo klein als speldenknopjes en zijn vacht zit ervoor. In dezelfde vacht zitten ook zijn oren, die uitstekend ontwikkeld zijn. Regenwormen zijn het belangrijkste voedsel van de mol. Daarnaast eet hij bijna alle reviews andere dieren die hij in zijn gangen aantreft. Engerlingen, maden en andere insectenlarven, duizend- miljoenpoten, naaktslakken en andere weekdieren.

Informatie over de egel : bijvoeren

Er worden zowel oppervlakkige gangen als dieper gelegen gangen gegraven (tot op een diepte van 120 cm). De mol heeft kleine, slecht ontwikkelde ogen met een diameter van slechts én millimeter; hij is echter niet blind. Zijn belangrijkste zintuig is zijn spitse roze snuit die gevoelige snorharen en addict tastzenuwen bevat. Zijn kleine staartje (20-40 mm) wijst altijd omhoog. . In het voorjaar graaft het wijfje diep in de grond een centrale ruimte met verschillende gangen. De uitgegraven grond wordt gedeeltelijk gebruikt om de wanden van de gangen en ruimtes mee te verstevigen, het overtollige wordt door de achterpoten naar achteren en naar boven gewerkt, waardoor aan de oppervlakte de bekende molshopen ontstaan. De mol slaapt rechtop, met zijn hoofd tussen de voorpoten. In de paartijd (februari-april) gaan mannetjes op zoek naar vrouwtjes. Ze verlaten hun territorium en graven lange mollenritten, totdat ze een vrouwtje hebben gevonden. In mei of juni worden de jongen geboren.

kan een egel klimmen

Sterker nog, het leek alsof ze hun soortgenoten in de naburige weilanden op de koffie vroegen om samen nog eens smakelijk naar die nieuwe groene staven in de grond te kijken. Kortom, het werkte niet. De fransen hebben ook van alles. Klemmen, ploftuigen die bij aanraking door de mol exploderen, er zijn zelf Fransen die met jachtgeweren op bewegende molshopen supplements schieten. . Allerlei luchtjes in de grond stoppen, flessen met open hals ingraven, de gekste dingen worden bedacht. Helaas, ze komen en ze gaan, die mollen, en we hebben niet de indruk dat actieve jacht enig effect heeft op het aantal molshopen in het weiland. En als je je verdiept in het leven van de mol en de nuttigheid van het dier geef je de strijd al snel. Een mol is een fraai dier met een korte zwartfluwelen vacht waarmee hij, dankzij een speciale plaatsing van de haren in de huid, even gemakkelijk voor- als achterwaarts door de gangen kan bewegen. Bij de meeste zoogdieren zijn de haren in een bepaalde richting geplaatst, meestal naar achteren, maar bij de mol kunnen de haren in de huidaanhechting kantelen, zodat ze niet blijven steken in de gangwanden als de mol achteruit krabbelt. Kenmerkend voor de mol zijn de tot grote graafhanden omgevormde voorpoten, met elk vijf vingers met puntige nagels en een duimpje, waarmee het dier de ondergrondse gangen graaft.

Een egel als huisdier monsieur Mango

Telefoon;, copyright 2003 laatst bijgewerkt de slechte paarden van maurice, niet zover van Les Chauffours woonde jarenlang de stokoude maurice met zijn paarden en witte poezen. Wie een paard over had kon hem of haar bij maurice kwijt die er goed voor zorgde en menig paard een goede oude dag bezorgde. Maurice werd te oud om nog langer verantwoord zelfstandig te kunnen wonen en daarom woont hij nu bij zijn broer in een naburig dorp. We vroegen ons af wat er met de paarden zou gaan gebeuren, maar dat werd als gebruikelijk in de streek heel praktisch opgelost. In de winter worden de dieren elders gestald, maar in de zomer mogen ze nog steeds in de weilanden rond het oude huis van maurice scharrelen. De twee oude baasjes (Maurice is rond de negentig jaar oud) komen elke dag de paarden verzorgen. Ze hebben er plezier in, en de paarden ook. Mollen, toen we in 1998 begonnen met het inrichten van de tuin van Les Chauffours werd al snel duidelijk dat de vruchtbare grond in de perigord een rijk bodemleven kent. En een rijk bodemleven betekent veel regenwormen en veel regenwormen trekt ons belangrijkste ondergrondse zoogdier aan, de mol. Al die molshopen was geen gezicht en de messen van de maaimachine werden er bot van dus daar gingen we iets aan doen. Op efficiënt Nederlandse wijze hadden we elektronische apparaatjes in de grond gestopt die met vervelende piepjes de mollen zouden verdrijven. Gierend van het lachen cirkelden de perigordijnse mollen rond de elektrische apparaatjes.

Kan een egel klimmen
Rated 4/5 based on 542 reviews
SHARE

kan een egel klimmen Ewipogo, Sun, June, 10, 2018

De wilde egels die je buiten ziet zijn Europese egels (European Hedgehog). Deze zijn over het algemeen vrij bruin van kleur en mogen niet als huisdier worden gehouden vanwege hun beschermde status. De enige egelsoort die legaal is in Nederland (en in vrij veel andere landen) is de witbuik egel (African Pygmy hedgehog). Deze zijn een stukje kleiner dan wilde egels en hebben altijd een wit buikje.

kan een egel klimmen Upopypo, Sun, June, 10, 2018

Vandaag staat niet Mango, maar hazel in de spotlight! Hazel is de nieuwe huisgenoot van mijn zusjes en zij willen jullie graag meer vertellen over het houden van een egel als huisdier. Een prikkelend huisdier, de meesten zullen vast wel eens een egel hebben gezien in het wild, maar wist je dat je deze dieren ook als huisdier kunt hebben? Nee, je hoeft er niet elke nacht voor naar buiten om hem te gaan zoeken. Er is namelijk een speciaal soort egel dat wordt gefokt als huisdier.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: